Ha a kifejezés fordítását akarnám megadni, azt mondanám életszervezési tréning, lelki edzés. A jelen megértésével, a mában a jövőre épít, nem pedig a múltban elkövetett hibáinkra. A coach nem pszichológus, a coaching nem terápia! A coachig egy személyre szabott fejlesztő beszélgetéssorozat.

"A coaching egy személyre szabott "tanácsadási" módszer, amelynek a lényege, hogy nem ad tanácsot, hanem a saját erőforrásaira támaszkodva támogatja az ügyfelet a fejlődésben. Fejlesztő, nevelő, edző jellegű tevékenység, ahol az ügyfelet egy meghatározott cél elérésében segítik. A coach szó szerinti fordításban edzőt jelent." - mondja a Wikipédia

Ha azt kérdezi, kik veszik igénybe ezt a szolgáltatást, azt mondom, leginkább azok az emberek, akik úgy érzik, hogy segítségre van szükségük ahhoz, hogy életüknek jelenlegi szakaszán vagy egyik területén az elakadásokat, a megtorpanásokat, a bizonytalanságokat megoldják. Hajlandók szembenézni önmagukkal, vállalják az esetleges fájdalmas folyamatokat és döntéseket is. A coach ügyfelei a mindennapjaikat érintő munkahelyi, családi, esetleg párkapcsolati nehézségeiket egy külső szakértővel vitatják meg.

Sokszor félünk a változástól, változtatástól. Többször bizonytalanok vagyunk, néha kishitűek is. Ilyenkor jó, ha van, aki segít, támogat minket, aki ott van, ha tarunk az ismeretlentől. De ha Ön most ezt az oldalt olvassa, az annyit jelent, hogy már megtette az első lépést a változás felé. Már keresi a megoldást az Önt foglalkoztató kérdésekre. Jó helyen jár!

Ha Ön most úgy gondolja, erre vannak a barátok, akkor téved. A coach szakértő, aki olyan eszközöket és stratégiákat ismer, amelyeket egy barát nem, sőt barátainknak szüksége sincs ezekre. A coach bizony olyan dolgokat is mond néha, amit nem akarunk hallani, és olyan dolgokat is láttat, amit nem akarunk látni. Ő kívülről látja azt, amit akár Ön, akár a barátok az érzelmeik szűrőjén át talán nem látnak tisztán.

A coach nem tanácsokat ad! Az Önben rejlő lehetőségeket segít kiaknázni, felszínre hozni, és működtetésüket elősegíteni.

Kapcsolat

Miben segíthetek Önnek a coaching módszereivel?

Forduljon hozzám, ha: